Oldalak

"Már sokan vagyunk, de még nem vagyunk elegen!"

2008. augusztus 28., csütörtök

Apple

Itt van, végre megérkezett
Magyarországra is megérkezett, a telefon amelyet úgy várt már mindenki, mint a Messiást. Augusztus 22.-e volt az iPhone 3G hazai debütálásának dátuma. Az Apple mobilja nem érdemtelenül vált világsikerré, olyat tud, amit a többiek nem. A kizárólagos forgalmazója a T-Mobile lett. Ez egy zsíros falat a T-Mobile részére, a siker előre borítékolható. A kérdés az, hogy mi lesz a másik két magyar szolgáltatóval, a Vodafonnal és a Pannonnal? A verseny kezd kiéleződni, és hol van még a Telme WOIP-2, 3G VideoCall, és a Telme AirGate MAX és persze az ehhez hasonló technológiák??? Amikor ingyen tudunk egymás között telefonálni, akár nemzetközi formátumban, és ezt megismerik az emberek, akkor vajon ki fog hűségnyilatkozatot aláírni egy kihaló félben lévő formátumot erőltető cégnél és irdatlan roaming díjakat fizetni. Vajon ki lesz a magyarországi szolgáltatók közül a leggyengébb láncszem? Nekem már megvan a tippem, és olyan sokat talán már nem is kell várnunk arra, hogy valaki váltsa a gyengébbet. Ma még Magyarországon nem figyelnek az emberek arra, hogy mennyi előfizetője van pl. a Pannonn-ak a világon és merre fejlődik a világ? Van 10 millió előfizetője vajon? Még ha volna is. Egy statisztikai adatot szeretnék mellé tenni: a Skype-nak ma több mint 250 millió felhasználója van a földgömbünkön. Ezzel csak a fejlődés trendjét szeretném érzékeltetni.
Visszatérve az Apple-re, előnyei közt szeretném kiemelni, hogy támogatja nem csak a 3G-t, hanem a Wi-Fi-t is. Egyszerűen csodálatos. Szóval kedves iPhone rajongók, vegyétek meg nyugodtan kedvenc telefonotokat, és élvezzétek. Viszont el ne felejtsétek azt sem, hogy ha a Wi-Fi előnyeit szeretnétek használni, szükségetek lehet a Telme AirGate MAX technológiára, hogy élvezhessétek.

Telme AirGate Blog

2008. augusztus 26., kedd

Telme AirGate Global Wi-Fi Network

Megjelent egy rajzfilm a Telme AirGate-ről, ami szerintem eléggé érthetően mutatja be a Telme AirGate miképpen fog teret hódítani magának a mi kis világunkba. Pont tegnap hívott az egyik barátom, aki történetesen Olaszországban volt üdülni. Ő az egyik olyan barátom, aki az elsőkk között csatlakozott a Telme Network rendszeréhez, amikor még azt sem tudta, hogy eszik-e vagy isszák a dolgot. Nem nevezhetném egy technikai zseninek, de a Telme Szoftver-t, még a csatlakozása napján letöltöttük a telefonjára, mivel erre alkalmas N82 Nokia telefont használt már akkor. Annyit tudni kell a barátomról, hogy iszonyatosan szeret telefonálni, ami eddig érezhető volt rendesen az eddigi telefonszámláin. Annak ellenére, hogy a nagy csomagot vásárolta meg, eddig nem igazán használta a Telme lehetőségeit. Most, hogy kint volt Olaszországba, tudta azt, hogy iszonyatos számlája lesz, ha nem próbálja ki a Telme által nyújtott lehetőségek egyikét. Ő azt választotta, hogy vásárolt egy internetet biztosító olasz GSM kártyát, és beletette a Nokia N82 telefonjába, amire ugye mi letöltöttük a Telme szoftverét. Azt kell mondanom, hogy iszonyatosan meglepődött, mert az elmondása szerint a kintléte ideje alatt legalább 20 órát beszélt Magyarországi telefonokat hívva, ami szerinte több száz ezer forintjába került volna. A Telme szoftverét használva ezt megúszta néhány ezer forinttal. Szinte áradozik a Telme-ről, hogy ezt ő nem gondolta volna, hogy ez így működik. Eddig folyamatosan azt mondogatta, hogy ez nagyon bonyolult és ő nem tudja hogyan kell ezt kezelni. Most, hogy a saját bőrén tapasztalta és átérezte ennek a kedvező hatását a pénztárcájára nézve, azonnali hatállyal egy Telme AirGate vásárlásánál döntött. Ez a rajzfilm valami hasonlót sugal, ezért teszem fel.

2008. augusztus 24., vasárnap

Telme Cruise 2008 október 19-26

Gondoltam emlékeztetőként felteszem ezt a videót, azok részére akik elfelejtették volna. Erre a hajóra még bárki felkerülhet, akár a Telme számlájára! Amit teljesíteni kell ezért 7500 pont a gyengébbik lábunkba. De ha nem jön össze, akkor az 500 euro sem egy egetverő összeg ezért a födközi tengeri utazásért. Ez végül is egy mindennel felszerelt luxushajó. Róma kikötőjéből, Civitavecchia-ból indulunk a “Mediterrán Varázs” fantázia nevű útra. Az út során olyan fantasztikus országokat érintünk, mint Spanyolország, Balear szigetek, Tunézia és Málta.

Telme AirGate Blog

2008. augusztus 18., hétfő

Ingyen WIFI Erzsébetvárosban

Előre bejelentem, hogy egy cikket szeretnék közölni, ami az Erzsébetváros Önkormányzatának Lapjából származik, mégpedig 2008/12. szám. A következőképp szól a cikk:
Az Informatika, a száguldó kilobyte-k korában nagy öröm számomra, hogy én jelenthetem be, Erzsébetváros négy közterén szeptembertől ingyenes WIFI, azaz vezeték nélküli internet elérhetőséget biztosítunk - mondta Hunvald György polgármester, miután 25-én aláírta a hálózat kiépítéséről és három éves üzemeltetéséről szóló szerződést.

Manapság már szinte nincs olyan új telefon, amin ne lehetne interneten böngészni, vagy e-mailt letölteni. Elsősorban a fiatalabb korosztály az, amelyik ezt lehetőséget már természetes módon, akár minden nap használja, ám az ingyenes WIFI-k terjedésével már az idősebbek közül is egyre többen használják ki a nyilvános internet előnyeit.
Elsősorban nem árt tisztázni, hogy mi is az a WIFI. Köznapi értelemben, ez egy vezeték nélküli internet hozzáférési pont, melynek lényege, hogy egy arra alkalmas eszközzel - laptop, PDA vagy megfelelő (Dual módú - WIFI+GSM) rendszerű mobiltelefon - bárki szabadon használhatja. Hunvald György polgármestertől megtudtuk, hogy a kerületben a Garay téren, az Almássy téren, a Klauzál téren és a Kéthly Anna téren kerül kiépítésre az ingyenes internet hozzáférési lehetőség.
-A szerződést három évre kötöttük, és a kialakításra, az üzemeltetésre, és a karbantartásra, testületi döntés alapján 25 millió forintot különítettünk el költségvetésünkben. Hosszú távú terveinknek megfelelően a jövőben Erzsébetváros több közterületén is kialakításra kerül hasonló hálózat. A három év akár próbaidőnek is tekinthető, hiszen ez idő alatt a reménybeli pozitív visszajelzések alapján kiderül, hogy milyen irányban érdemes elkezdenünk a bővítést - mondta a polgármester.
Augusztusban megkezdték a kiépítést, a hónap végére már próbaüzemben működni fog a kerületi WIFI. A szolgáltatás széles sávú, használata teljesen ingyenes, ám arra a leendő felhasználóknak fel kell készülni, hogy nagy méretű letöltéseket nem lehet megvalósítani rajta, éppen a nyitottsága miatt. Ez a "szűrés" azért is fontos, hogy ne tudja néhány felhasználó leterhelni a teljes hálózatot.
A témára visszatérünk.
Én a magam részéről röviden annyit szeretnék a cikkel kapcsolatosan megjegyezni, hogy ennyi pénzért valószínüleg a Telme AirGate-el akár egész Budapestet Wi-Fi paradicsommá lehetne alakítani, sőtt.....

2008. augusztus 16., szombat

Telme AirGate Készülék



Ma egy kicsit rendbe szedtem az 5mp-s oldalamat, mert már a Google sem szerette. Egyszerűen lemondott a frissítéséről. Remélem meg tud bocsájtani, és visszavesz a körforgásba. Elkészítettem nagyjából a leírását a Telme AirGate-nek. Valamint részlegesen az Telme AirGate MAX-nak is. Szóval egy kicsit pofozgattam.

2008. augusztus 15., péntek

Telme AirGate Video

Úgy gondoltam felteszem a Telme AirGate beüzemeléséről szóló ismertető videót. Végül is a Blognak a neve is ebből eredően született.
Telme AirGate Blog

2008. augusztus 14., csütörtök

Telme Singapore Hírek

A Telme Singapore újabb újdonsággal ált elő, ami 2008.08.12.-től lépett életbe és október végéig érvényes. A Fast Start Bonust, azaz az újonnan csatlakozott partnerek illetve Team Builderekért járó jutalékot, a 30 illetve a 200 USD-t a cég azonnal kifizeti részetekre. Ez azt jelenti, hogy azonnal megkapjátok a digitális portálotokra a comission, azaz jutalék fiókotokba az e-commers portálon belül. A Telme továbbra is megpróbálja megkönnyíteni munkátokat, ezzel segítve saját telekommunikációs hálózatotok felépítésében.

2008. augusztus 10., vasárnap

Telme Magyarország

Volt egy kis időm, így összehoztam, egy oldalt a Telme -ről. Megpróbáltam összegyűjteni az összes ezzel kapcsolatosan érdekes, vagy érdemes oldalakat. Itt van például Vegyesde domain nevű oldal, ami szerintem nagyon jó oldal, meg látszik, hogy dolgoztak rajta. Sőt találtam egy blogot is ami végre az eredeti angol és más nyelvű oldalakat hozza magyarul. Ennek a neve Evo Blog

Telme AirGate Blog

2008. augusztus 6., szerda

Maplandia

Miskolc google satellite maps Ez is a Google által üzemeltetett portál.

2008. augusztus 5., kedd

Google Earth

A Google Earth
itt tölthető le, és a projekt alapján a későbbiekben itt tudjátok regisztráni, valamint megnézni a Telme AirGate-eknek a térképét.

2008. augusztus 3., vasárnap

Telme Video Blog

Telme Video Blog

Itt megnézhetitek videón hogy kell beüzemelnetek a Telme AirGate-et. Egyenlőre a szokásos öt nyelven van meg, angol, portugál, olasz, orosz valamint spanyol nyelven.
A közeljövőben valószínűleg megcsináljuk magyar nyelven is.

2008. augusztus 2., szombat

Telme Portal

Ma megjelent az e-commers portálban a Telme
AirGate, azaz bárki megvásárolhatja. Az ára 75 USD